1/28/2021

Anar a Sevilla a que et facen la cara roja.



Costa de creure que l’equip que fa poc més d’un any va tornar de Sevilla amb la Copa, després de vèncer el Barça, tornara ahir estomacat, vençut i humiliat per l’equip de Julen Lopetegui. 

Va ser la crònica d’una mort anunciada, i no cal parlar massa de futbol en aquestes ratlles. 

Javi Gracia tenia dues opcions: tirar la competició copera al fem i presentar-se quasi amb el València juvenil, o pensar en la història i el prestigi d’un Club que està sent víctima de la desídia i la mala gestió del seu propietari. Alguns argumenten que cal posar tota la carn en la graella de la Lliga i deixar d’ensomniar, i cal xafar terra.  Altres opinen que un equip com el València no pot deixar de costat la dignitat a la que obliga la història i el palmarès del Club. 

Siga com fos, Gracia es va decantar per la primera opció, i el resultat va ser el previsible. Però, no per això menys dolorós per als aficionats. Anar a que el Sevilla, el Sevilla, et faça la cara roja sense despentinar-se és un tràngol difícil d’empassar. 

El partit no va tindre més història. Els andalusos van deixar clar que eren un equip fet i potent, amb una plantilla titular i amb uns suplents que estan molt per damunt del que pot oferir el València. I ho van deixar clar des del primer minut. 

No cal més que veure el vídeo que està penjat a la pàgina oficial del València. Una derrota feridora, per humiliant, que queda reflectida en la foto de Kang In quan es retirava després que l’àrbitre xiulara el final de la partida. Voleu més? Què dir, si això no és prou, de la vaselina de Rakitic que significà el tercer gol? Una patxanga, per als andalusos.

Encara com que el cabàs no va haver de ser més gran, com hauria pogut ser si els de Lopetegui hagueren volgut. Qui ens ha vist i qui ens veu!

Ara a patir per veure si podem amb l’Elx aquest dissabte. Un equip que ocupa posició de descens, però que ja va vèncer els de Mestalla en el partit de la primera volta. Aquesta és la trista i dolorosa realitat: l’actual València besa la lona sense lluitar davant el Sevilla i tremola davant la visita de l’Elx.