11/10/2019

El València torna a sumar tres punts... i dos lesionats més.


El respectable va eixir, una vegada més, content de Mestalla en assistir a la segona victòria consecutiva del seu equip en casa [la tercera, comptant amb la de Cornellà]. Tot amb tot, com quasi sempre passa, també van haver de patir els aficionats els deu minuts finals del partit, quan els andalusos van posar més pilotes en l’àrea de Cillessen del que ho havien fet durant la resta del partit. En una d’elles l’esglai va ser generalitzat quan Wass, el danés polivalent, va treure una pilota de la ratlla de gol.

Va ser uns instants abans que Ferran tornarà a demostrar quanta qualitat n’hi ha en ell. Estàvem ja sobre el xiulit de l’àrbitre quan Cillessen va posar-li amb la mà una pilota sobre la banda dreta, i el de Foios va enfilar-se en diagonal sobre la porteria de Rui Silva. Va ser una carrera de cinquanta metres plena de potència que va culminar amb un tret a l’escaire del porter del Granada. Magistral. Era el certificat definitiu de la victòria i dels tres punts que acosten l’equip cap a les posicions nobles de la classificació.

El partit no va ser fàcil. Dues lesions més, tenen la infermeria de gom a gom. Ja són nou homes els que l’ocupen, a bona part dels quals els hi vindrà d’allò més bé el paró de seleccions que els tindrà sense competir fins el dia 23, quan el València anirà a Sevilla a mesurar-se amb el Betis.

Ahir van caure Kondogbia i Rodrigo. Celades, en roda de premsa va connectar la plaga a l’excés de partits. Per cert que la baixa d’ahir li costarà cara a Rodrigo, qui es perdrà els dos pròxims partits de la selecció espanyola.

Sembla que Albert Celades és un home pràctic i ha decidit assumir el 4-4-2 com la pauta de joc del seu equip. Els números canten: en cinc de les sis victòries que ha aconseguit, va jugar amb eixe sistema. A més, ahir el València va mantindré la porteria a zero, cosa que sols havia passat a Bilbao i a Londres des que va arribar el tècnic català.

En eixe 4-4-2 Rodrigo enllaça el mig del camp amb l’atac, i genera desconcert en les defenses contràries gràcies a la seua habilitat per a girar-se amb la pilota controlada. Ahir, en lesionar-se, va ser substituït per Kevin Gameiro, qui va signar un bon partit, amb l’assistència del gol que va marcar Daniel Wass. El danés és un tot terreny: va començar en el lateral dret i va passar després a suplir Kondogbia pel centre. El seu lloc l’ocupà, a cama canviada, Jaume Costa, que va fer-ho molt bé i va deixar clar que Celades no confia en el jove Correia, tot i els dotze milions que va costar.

La primera part de l’encontre va estar més igualada que no la segona, en la que el València va fer-se amb el control tret dels minuts finals d’una certa angoixa per a la graderia. La defensa va estar sòbria i segura, mentre que les dues bandes, amb Gayà i un excel·lent Manu Vallejo van generar perill. Igual o encara més va passar per la dreta, on primer Wass i després Costa van ser amb Ferran molt destacats.

Pel centre es va notar molt el pes de Parejo. Va posar unes pilotes excel.lents a cinquanta metres, tant sobre Ferran com sobre Vallejo, i a molts ens va recordar Rubén Baraja en aquell València memorable.

El Granada, que va arribar a ser líder i que ara suma tres derrotes seguides és un equip solvent, que no sembla un nouvingut a la categoria, però el València d’ahir va tindre treball, intensitat i encert en el remat. Tres coses que sempre reclama l’afició.

De fet, ahir es van veure quatre gols a Mestalla. Sols dos van ser vàlids, perquè els altres dos van ser anul·lats: un per fora de joc clar i l’altre pel VAR. Després d’una magnífica jugada de combinació, Parejo va xutar de primeres ajustat al pal dret del porter. L’àrbitre va donar validesa al gol que era el que obria el marcador, però el VAR va parar l’encontre. Estrada va anar a consultar la pantalla a peu de camp i va anular encertadament el tant perquè Maxi Gómez, en fora de joc, tapava al porter andalús. Amb la comprensible protesta del públic, el marcador no es va moure en aquesta ocasió.

El València, és important remarcar-ho, va saber sobre posar-se tant al disgust com a les lesions. La victòria va ser merescuda i treballada. A continuar per aquesta senda.


Vídeo dels gols del partit