1/23/2019

Un València a temps parcial sols jugà 30 minuts a Getafe.

Era el minut 77 i Jorge Molina, als seus 36 anys, només feia nou minuts que havia entrat al terreny de joc. Davant un nou error de Diakhaby, va deixar seca la pilota a la ratlla de l’àrea menuda, va veure Lato però se’n va desfer d’ell amb solvència i li pegà al baló com si li anés la vida en ell. Gol. Suficient per a tombar un València a temps parcial, inapetent, inofensiu; un equip que va fer l'efecte d'arrugar-se davant un Getafe que jugà repartint llenya a tort i dret, amb el permís de l’àrbitre.

Damián i Arambarri no haurien d’haver acabat el partit. I el propi Jorge Molina, quasi que tampoc. Gameiro va eixir coix del terreny de joc i el que va fer Damián a Kang Inn lee es diu agressió. Dit això, també s’ha d’afegir que els de Marcelino no van merèixer un millor resultat.

Jaume Domènech va evitar que Ángel marcara un parell de gols i, junt amb el jove coreà, va ser el millor de l’equip. El responsable que el marcador no fora més dur.

Un equip que va jugar com si Peter Lim els tinguera contractats a temps parcial. No és la primera vegada. Darrerament, en els últims temps, el València ens té acostumats a jugar mitja part. Quan és la segona, pot passar qualsevol cosa; però quan sols es treballa en la primera, el més factible és la derrota. Com ahir a Getafe.

Marcelino va eixir amb quatre criatures, no sabem si perquè la Copa no és rellevant per al Club. Són quatre joves de gran talent, sobre això no n’hi ha dubte, però ells han de funcionar amb una esquadra que treballe i demostre la seua qualitat. Anit això no va passar a la ciutat del sud de Madrid.

Només la primera mitja hora, amb Parejo controlant el centre del camp, el València va donar-nos esperances als aficionats que estàvem davant el televisor. Tot amb tot, en eixe temps, sols el jove Kang Inn va amenaçar de debò la porteria madrilenya. Ahí va acabar-se l’empenta del València, cap al minut 30.

En tot el partit els de Marcelino no van provar Chichizola. Ens vam quedar amb les ganes de veure’l fer alguna parada. Com ens vam quedar amb les ganes de que Cheyshev fera alguna cosa; alguna cosa, qualsevol cosa: un regat, un xut, un desmarque, alguna cosa que no fora caure en el fora de joc i desesperar els seus companys i els aficionats. El València faria bé en donar-li un 2X1 al que s’emporte Batshuayi; els dos pel mateix preu. Redéu amb el millor extrem esquerre de Rússia! És tan insolvent com irritant. I que podem dir de Piccini, qui va entrar per donar-li aire a la banda esquerra en la que Vezo havia fet entre poc i no res? I de Wass, què diguem del danés?

Un desastre més i van mil. Un resultat pelut per a remuntar-lo a Mestalla dimarts vinent. Com que farà fred, preguntarem al Club què diu el contracte dels jugadors. Si van a jugar només mitja part, o trenta minuts, per dur-nos un llibre i la manteta. Per no passar fred ni vergonya.