4/22/2017

El València caigué a Màlaga i va oferir una imatge més que pobra.

Foto Levante-EMV
El València va deixar de caminar sobre el fil d'aram fa unes setmanes, quan va començar a allunyar-se dels llocs de descens d'una forma que ara tot fa veure com a definitiva. Semblava, a més, que alguns dels malsons que havíem tingut al llarg de la temporada (en forma de derrotes patètiques, a Mestalla, a Anoeta o al Calderón, entre d'altres), també havien estat superats. Ara bé, contra el Màlaga, ens van assaltar records molt negatius.

Els primers minuts ja van ser un clar avís del que havia de vindre. Va ser una fase dominada de forma quasi absoluta per l'esquadra local. Cada vegada que el València tenia el baló, la possessió durava el que tardaves en parpellejar. Errors continus, passades sense objectiu, regats en zones inoportunes... El Màlaga no va estar massa a prop de marcar, però les sensacions eren molt dolentes. El València, amb Santi Mina en punta en lloc de Zaza (que començà a la banqueta, tot i els seus últims bons partits), i Medrán junt a Parejo, no aconseguia passar del mig del camp. 

El Màlaga, cal dir-ho, va fer un partit excel·lent. Intens en la pressió, correcte en les passades, vertical quan va poder, inspirat en els un contra un... No sabem si serà la mà de Míchel o el desencert dels visitants, però el cas és que els blanc i blaus van fer un partit molt complet.

Només Munir, en dues ocasions, va crear algun perill dels visitants, amb un xut que anà fora per poc i amb un possible penal que hauria estat important per al devenir del partit. No obstant això, ni la pilota entrà ni l'àrbitre xiulà, i va ser el Màlaga qui es va avançar al marcador amb un gol de Recio. Ontiveros, que va donar molts problemes a la defensa dels valencianistes, va fer una centrada tancada que Alves hauria d’haver aturat per dalt, al nostre parer; com que no ho va fer, Recio, que venia amb força des de darrere, s'avançà a Lato, que no va saber interposar-se.

El segon gol arribà quan parlàvem de com de mal se li dóna a Alves eixir de sota els pals. Una falta dubtosa va ser llançada per un Sandro que per moments pareixia Ronaldo Nazario quan estava en el seu pes ideal, i el baló pegà en Garay, que quedà estés (de fet, hagué de ser substituït); el rebuig tornà a Sandro, qui enganxà un xut potent desviat lleugerament per Mangala que es va clavar pel centre de la porteria. En aquest cas l'actuació d'Alves no va ser tan dolenta, però potser hauria hagut de fer un poc més. Era el minut 41, i es podria dir que la intriga es va acabar.

El 2-0 va ser en tot moment una càrrega inassumible per als de Voro. No es pot dir que baixaren els braços en cap moment (i això sí que cal esmentar-ho com a diferència amb els partits-malson de què parlàvem adés), però mai va estar a prop la possibilitat de tornar de la Rosaleda amb un punt.

Carlos Soler va estar desaparegut, Parejo i Medrán, desencertats, Enzo Pérez, massa agressiu... Va ser un partit molt dolent del València, que tot i això va tenir un parell d'ocasions quan el partit agonitzava: un mà a mà de Santi Mina amb Kameni que el gallec executà fatal, i un remat a porteria buida de Mangala (el millor jugador del València, segurament) que pegà al pal. Ambdues ocasions només van aprofitar perquè maleírem el nul encert dels jugadors del València, de forma que el tedi i la resignació es veien transitòriament eclipsades per un sentiment de ràbia més desagradable.


El partit acabà amb la sensació de que els dos equips es van esforçar, però un va fer les coses amb sentit, i l'altre no. Primera derrota després de quatre partits; s'acaba la ratxa positiva, i s'allunyen les possibilitats d'acabar en un lloc de la classificació que no done vergonya. Ara queden cinc partits on estarem més pendents de la preparació de la temporada que ve que no d'altra cosa. Esperem, però, que el que vegem siga un poc millor del que vam haver de patir a la Rosaleda. F.A.