11/01/2016

El València de Prandelli no acaba d’arrancar, i continua fent de SAMUR.

Foto Levante-EMV
Que no, que no n’hi ha manera. Ni de passar una bona estona veient jugar al València, ni d’acostar-se a la zona noble de la classificació de la Lliga. El València que ahir va jugar a Riazor va fer, una vegada més, de  Servei d’Atenció Mèdica d’Urgència [SAMUR]: allà on n’hi ha un equip amb problemes, amb una mala ratxa de resultats, amb l’afició encabronada, amb sequera de gols i amb el tècnic en la corda fluixa, allí arriba al València i aplica una atenció que reviscola al seu contrincant.

Ahir li va tocar al Depor, un equip que està més que lluny d’aquell Súperdepor de fa un parell de dècades, una esquadra que està més mancada de gol  encara que el València, que està en llocs de descens, amb l’afició d’ungles amb l’equip, i amb Gaizka Garitano, l’entrenador, amb un peu en la porta del club. Doncs bé, el València va eixir al camp jugant a ràfegues durant la primera part, i deixant-li fer als gallecs que semblaven estar jugant-se la vida. Els valencians, generosos, van reviscolar el Depor.

L’absència de Gayà i la baixa de llarga durada de Siqueira la va resoldre Prandelli posant Abdennour en el lateral esquerre. Un error que va tardar més de 50 minuts en corregir. La seua banda va ser una autopista per a Bruno Gama, que li va treure els colors unes quantes vegades. D’aquella zona vingué el gol del Depor, una pilota centrada a la frontal de l’àrea menuda i el turc Colak marcà de cap i amb força completament lliure de marca. Estàvem en els segons finals del descompte de la primera part, i una vegada més l’amargor de boca va perjudicar el sopar dels aficionats cara al televisor.

La segona part va ser distinta a la primera en que els de Mestalla van posar més carn a la graella, conscients que sols una miraculosa parada d’Alves havia evitat que l’avantatge del Depor fora més clar. Poc després, Rodrigo, que ja havia fallat en un parell d’ocasions, va aconseguir introduir per la mínima el baló en la porteria gallega, i empatar l’encontre.

Quan Prandelli va decidir que ja n’hi havia prou d’experiments en el lateral esquerre, va passar Montoya a aquell lloc, va endarrerir Cancelo i va situar a Munir per la dreta de l’atac. L’ex del Barça va entrar en joc amb intensitat, però sense sort. Enzo Pérez  –massa calent de sang per a ser un bon capità-  va deixar el lloc a Medrán, i poc després, Fede Cartabia va substituir Rodrigo, passant Munir a la punta de l’atac. Error. El xicot va desaparèixer, i a Fede no li va eixir res, nerviós i amb ganes d’agradar com estava. Els canvis del tècnic italià van desactivar un València que semblava fins eixe moment més capacitat per a endur-se els tres punts.

Conclusions. Tot i que és evident que la situació dels de Mestalla ha millorat sota la batuta de Prandelli, encara queda molta faena per fer. S’ha guanyat en defensa, i molt, amb Garay i Mangala pel centre i en les pilotes aèries, però sembla un impossible mantindré la porteria a zero. Enzo i Suárez aporten molt en defensa, i Parejo està dirigint millor el joc i, sobretot, lliga molt bé amb Cancelo. Però, ai, a l’equip continua faltant-li gol. Rodrigo va fallar ahir no menys de quatre ocasions en les que un davanter amb classe no falla. Munir no és el punta que el València necessita, i així, amb aquests vímets, va a ser difícil eixir de la part baixa de la classificació.


La pròxima jornada, també a Galicia, el València ha de visitar el Celta, un equip que està jugant molt bé al futbol. Una vegada més, els aficionats xotos esperaran davant el televisor per veure si el seu equip arranca d’una bona vegada; per veure si són capaços de mantindré la porteria estalvia i és capaç de començar a sumar de tres en tres. De moment eixe és l’objectiu de la majoria dels aficionats blanc-i-negres. Si a més d’això pogueren passar noranta minuts gaudint del bon joc del seu equip, ja seria més que somniar en colors.