12/16/2015

Davant el Barakaldo: poc de premi per al poc de públic que va anar a Mestalla.

Foto Levante-EMV
Després de vèncer en l’anada per 1-3, el València enfrontava el partit amb la tranquil.litat de donar l’eliminatòria per superada. L’equip està mancat de confiança en les seus possibilitats, el tècnic novell provant-se i ensenyant-se castellà a marxes forçades, i l’afició depressiva, conscient que la temporada està pràcticament perduda.

Era, per tant, una ocasió que es podia aprofitar per a recuperar una miqueta d’auto-estima per part del grup, per a donar-li una alegria al tècnic i al seu grup de treball, i per a fer-li un petit regal a la parròquia que tinguera l’humor i la devoció d’anar a Mestalla, un dimecres a la nit, a veure jugar al Barakaldo.

Neville va deixar fora Cancelo, Gayà, Mustafi, Abdennour y Alcácer per raons tècniques [descans, fonamentalment i per donar minuts a d’altres]; Alves, Feghouli, Bakkali, Enzo, Rodrigo i Fuego estan a l’infermeria; finalment, l’entrenador havia convocat a joves de la cantera Fran Villalba, Diallo i Zahibo. Així doncs, s’esperava un onze de proves i d’ocasions; de proves del que Angulo ha anunciat com al sistema que Neville vol implantar des de ja; i d’ocasions per a reivindicar-se per a jugadors que no comptaven massa o gens per a Nuno: Negredo, singularment.

Doncs bé, el partit va ser decebedor. La nit, humida; l’entrada a Mestalla tan fluixa que encara accentuava la fredor; i l’equip, sense ganes de fer més d’allò que fora imprescindible. Com al minut 7 va marcar de cap Santi Mina, a un rebuig del porter basc a la forta sabatada de Piatti, la relaxació va ser quasi total. Encara més quan al minut 30 va marcar Negredo, per a alegria del respectable, que va corejar el cognom del vallecà com si acabara de fer un hat trick. És cert que els aficionats encara no han perdut l’esperança amb Negredo; encara creuen que el madrileny pot tornar a ser el golejador que va ser fa uns anys. Tan de bo siga així.

El partit, des del segon gol va tindre poca història. El Barakaldo volia fer un golet a Mestalla, però no va poder encara que va posar ganes, intensitat i bon tracte a la pilota. Dels de Neville, poca cosa es pot dir. Dels xicots de Paterna destacà Fran Villalba. És allò de que va transmetre bones sensacions, intensitat, bona tècnica i fam de futbol; tres coses que Mestalla sempre agraeix. Zahibo va jugar tot el partit, i va fer de mig centre defensiu amb solvència; mentre que Diallo va entrar quan els seus companys no volien més que el rellotge correguera per anar-se’n a la dutxa.

Un aficionat apuntava al veïnat de la grada que el partit era un entrenament amb públic, i un altre li replicava que més aviat semblava una paxanga dels de casa, tot i que els forasters no volien consentir-ho. No es van veure, comptat i debatut, allò que Miguel Ángel Angulo havia anunciat, però potser no era ni la nit ni el rival com per a fer-ho. Veurem que passa dissabte davant el Getafe, amb els tres punts imprescindibles en joc. Veurem si el malalat millora, que falta li’n fa.