5/09/2015

Un partit d’infart a Madrid, que serà recordat per moltes raons, una ben morbosa.

Foto Levante-EMV
El València va treure un valuós empat de la seua visita al Santiago Bernabeu, un empat treballat fins a l’extenuació, un empat que va exigir el millor de l’equip de Nuno, un partit realitzat a casa de l’equip totpoderós, l’Equip d’Espanya, que es jugava mantindré viva la flama de la lluita per la Lliga. Alguns, entre ells el president del Club, han dit que els de Mestalla es van deixar ahir dos punts a Madrid. No compartim eixa opinió. Va ser un partit d’infart, d’aquells que creen afició valencianista, i el resultat, el repartiment de punts, va ser just.

No convindria llevar-li, tanmateix, ni un gram de mèrit al que el València va fer al Bernabeu. Anar-se’n al descans amb un 0-2 és cosa que pocs equips poden contar. El Madrid, tret de dies comptats, que són molt infreqüents, és una màquina de guanyar.  Com declarava Alves en finalitzar l’encontre, quan ataquen per onades, quan són un allau, és molt difícil aguantar la pressió. A l’aficionat valencianista li sembla que està assistint al desembarcament de Normandia, i és fàcil que els jugadors siguen presa del pànic i cometen errors de concentració d’aquells que et costen un disgust. La qualitat dels seus jugadors, de la major part, és extraordinària. Anit, un error en defensa d’una pilota parada significà el gol de Pepe; el segon va ser una obra mestra de Isco, que va sorprendre a un Diego Alves, qui va fer un dels partits de la seua vida. Tres pilotes van estavellar els d’Ancelotti al travesser, Alves va parar-li un penalty a CR7 [i quasi li provoca un pantaix], i va parar remats a boca de canó de mitja plantilla blanca: des de Bale a Sergio Ramos, passant per Chicharito, James i companyia.

És cert que el València tingué ocasions de fer el 2-3, que Negredo està patint algun càstig dels Déus, i que De Paul potser fou víctima d’un penalty de Pepe. També és cert que a Arbeloa li va perdonar Clos Gómez la segona targeta en la primera part, com li la va perdonar a Pepe en la segona. Tot i amb això, el resultat va ser, pensem, just i corresponent amb allò que els dos equips van posar damunt la gespa del Bernabeu.

El València va fer un partit complet. Millor, clar, els primers 45 minuts que els segons, durant els quals l’esforç va ser acusat. La defensa va estar molt sòlida i, sobretot, sobre totes les consideracions que podrien fer-se sobre l’equip, Diego Alves va estar portentós. Extraordinari. També Gayà va justificar de sobra la renovació que acaba de signar: fou un dels millors sens dubte. El plantejament de Nuno va donar resultat. Forts darrere i desplegar-se al contracop, traguent la pilota jugada des l’àrea pròpia.

El partit serà molt recordat, com hem dit al principi. Raons? Una, per sumar un punt que deixa a l’Atleti a tres punts per davant i al Sevilla quatre per darrere, tots dos, això sí, amb un partit menys. En qualsevol cas, el d’anit va ser un pas important per a estar en Champions la temporada pròxima. La segona raó, perquè el València va resistir el setge del Madrid, que durant la segona part, amb l’entrada de Marcelo i, especialment, Carvajal, va activar les bandes amb més perill que Arbeloa i Coentrao. Finalment, la tercera raó, la més morbosa, amb un punt inclús de sadisme: més que probablement el Reial Madrid va perdre ahir totes les opcions de guanyar la Lliga 14-15. Això, només això, ja és una alegria per a tants i tants aficionats que són del València i com a segon equip tenen al que jugue contra el Reial Madrid, siga el Manchester United, el Bayern de Munich o la Ponferradina.

Un gran partit. D’infart, com hem dit. En els últims minuts –l’àrbitre va afegir-ne cinc!!!- hauria pogut produir-se el 2-3 o el 3-2. Totes dues coses pogueren passar, així que, com hem dit, l’empat va ser una recompensa justa al gran joc desplegat pels de Nuno. Un empat que ompli d’orgull l’afició de Numeradadescoberta.