2/08/2015

Un partit de quatre detalls i tres punts a Cornellà.

Foto Levante - EMV
El València va guanyar anit a Cornella un partit difícil, contra un equip sempre complicat; tant i més davant la seua afició. A penes fa dues setmanes que al mateix escenari els de Mestalla van ser apartats de la Copa, després que els catalans remuntaren sense massa problemes el 2-1 que el València havia aconseguit a casa. Ahir la cosa va ser distinta.

Jugaven els de Nuno sense Otamendi, un home que no havia faltat més que en dos partits d’aquest temporada, i el portuguès va decantar-se per fer jugar a Orban de central en detriment del jove Vezo. És una preocupació per al míster valencianista i, també, per als aficionats, la quantitat de gols que l’equip encaixa. Una mitjana d’1.08 per partit, una barbaritat per a un equip que aspira a fer coses en Europa. En cap encontre del 2015 s’ha mantingut la porteria a zero, i dels 27 partits que s’han jugat en el que portem de temporada, sols en mitja dotzena s’ha mantingut la porteria imbatuda. A més, quan Otamendi havia faltat a la cita [Rayo i Almeria] l’equip havia encaixat sis gols.

Preocupava, a més a més, el baix rendiment dels valencians lluny de casa. Molt del bon futbol i del compromís que s’ha demostrat a Mestalla s’ha evaporat en allunyar-se del cap i casal. Sense anar més lluny la setmana passada a Màlaga. De fet, dels trenta últims punts disputats fora de casa, el València no ha aconseguit ni la meitat; exactament han sigut tretze. Molt pocs si l’objectiu és entrar en Champions la temporada pròxima. I encara més si veiem com està jugant l’Atleti de Madrid i el Vila-real. Això per no parlar del Sevilla, que ahir va punxar a Getafe, i ja ha estat superat [momentàniament] pel València a la classificació.

El partit d’ahir a Cornella va ser un partit poc vistós. Un encontre molt igualat que es va decidir pels detalls, i que pel que fa al València va sustentar-se en quatre homes: Alves, Gayà, Parejo i Piatti.

L’Espanyol és un equip dels que sempre dona per a salar. Sempre. En particular, des de fa anys, Sergio García. I més recentment, Lucas Vázquez. I ahir, roda i volta, van tornar a fer-ho. I va ser una pena que l’Espanyol marcara en el minut 89, per un error de Mustafi, qui va confiar-se davant Sergio García en una pilota que Parejo no hauria d’haver-li cedit mai.

L’equip, una vegada més, no va aconseguir tancar la porteria, que era un dels objectius de Nuno. Tanmateix, l’altra meta, la més important, si va ser assolida: el València va tornar-se’n amb els tres punts a la butxaca.

El partit va ser molt igualat, molta pressió al mig del camp, molt de contacte, molta lluita intensa per la pilota. Cap dels dos equips va controlar el mig del camp, tot i que l’encontre va travessar fases. Com havia passat a Màlaga, els primers vint minuts del València van ser prometedors, però passat l’equador de la primera part l’Espanyol va començar a amenaçar bona cosa. Va ser aleshores quan va produir-se un dels detalls de la nit: Alves li va treure una pilota increïble a Caicedo. El meta brasiler va intuir on anava a posar la pilota el davanter, i es va llançar cap a la seua dreta. A un control de fantasia de Caicedo dins de l’àrea va respondre el porter amb una parada de dibuixos animats.

El segon detall va ser el gol de Piatti. Una combinació magnífica en el centre del camp, en la qual Rodrigo va veure com es desmarcava Gayà [incansable, magnífic tot el partit] pel seu carril. El de Pedreguer la posà dins l’àrea i allí, Piatti va tocar el baló amb subtilesa, acaronant-lo amb la punteta del peu. Un toc que va fer inútil l’estirada de Pau, el porter català. El tercer va ser un miracle de Gayà: va treure una pilota sobre la línia, a un remat d’Stuani a porta buida. El quart dels detalls va ser el gol de Parejo. Un llançament de falta llunyana, en perpendicular a la porteria, va anar tan ajustada que colpejà al pal i la fortuna va fer que rebotara a l’esquena del porter i el 0-2 pujarà al marcador.


L’error de Mustafi, ja a punt d’entrar en el descompte, va impedir deixar la porteria a zero, però... el que val, al remat, són els punts. I anit els xicots de Nuno van anotar tres més a la classificació. Això vol dir que passaran tota la setmana en la quarta plaça, un objectiu difícil de mantindre, però no impossible.