5/17/2014

Qui és i què li demanem a Peter Lim.


El València Club de Futbol té des d'avui un nou propietari. És estranger, és veritat, i nadiu d'un país que la majoria no sabriem ni situar al mapa. No obstant, calma, molta calma. Tenint en compte com li han anat les coses al València amb els empresaris del terreny durant tants anys, no els trobarem a faltar i no hem de tindre por d'un foraster. Vergonya els hauria de donar a molts, començant pels qui van carregar-se Bancaixa primer i Bankia després, que una entitat històrica que es patrimoni de tots els valencians, tant i més dels que militem en el valencianisme futbolístic, haja estat comprada per un home que va naixer a l'altra punta del món. 

No ens lamentem per la llet vessada. Comença una nova època en la història del club de Mestalla. El senyor Lim ja ens ha de conèixer als valencians, si més no als vinculats a l'Equip. Ja ha de saber de les nostres virtuts i dels nostres defectes. Des de Numeradadescoberta no li'n demanem més que tres coses: que respecte la història del Club i que sintonitze amb ella; que allunye el Club de la utilització partidista i, finalment, que gestione l'entitat amb l'eficàcia que gestiona les seues empreses. A més, gratis total, li'n donem un consell: alerta amb els profitosos que -fent-se passar per valencianistes- voldran treure el que puguen; que vaja amb compte amb  els furtamantes i els tocacampanes locals, que en són un grapat. 

També els aficionats hem de saber més del senyor Lim. Numeradadescoberta ha buscat informació i està en condicions de fer cinc cèntims sobre el nou propietari del Club. 

Peter Lim Eng Hock és un empresari i inversor al que la revista Forbes va situar en 2010 com la vuitena persona més rica de Singapur, mentre que ocupava el lloc número 655 del món per la mateixa raó. Actualment, la seua fortuna aquesta calculada en un valor de 2000 milions de dòlars. Fill d'un venedor de peix, va estudiar comptabilitat en la Universitat d'Austràlia Occidental. Es va convertir en agent de borsa i va obtenir un gran èxit invertint per als seus clients, abans de deixar de ser un intermediari del mercat en 1996 i passant a ser ell mateix un inversor. A més, té interessos en “Vantage Bay”, un complex immobiliari de luxe situat en la costa de Singapur i valorat en més de 3.000 milions de dòlars. 

Singapur és un dels centres del comerç mundial, doncs compta amb el major centre financer i el cinquè port que més mercaderies mou. La seua economia globalitzada i diversificada depèn especialment del comerç i del sector manufacturer. En termes de paritat de poder adquisitiu, Singapur és el tercer país amb major renda per càpita del món, a més de figurar entre els primers països en les llistes internacionals d'educació, sanitat, transparència política i competitivitat econòmica.

Políticament, Singapur és una república parlamentària multi partidista amb un govern parlamentari unicameral inspirat en el sistema Westminster britànic. El Partit d'Acció Popular ha guanyat totes les eleccions des que el país va obtenir la seua independència. La seua població, uns cinc milions d'habitants, és molt diversa: al voltant de dos milions són d'origen estranger i entre els nadius, el 75 per cent són xinesos i la resta minories de malaios, indis o euroasiàtics. Aquesta diversitat té el seu reflex en els quatre idiomes oficials del país, que són l'anglès, el xinès, el malaio i el tamil, així com en les polítiques governamentals que promouen el multiculturalisme.

A la faena, senyor Lim, que n'hi ha i molta. A posar al València CF entre els millors clubs de futbol d'Europa i del món. En eixe camí comptarà amb nosaltres.