5/17/2021

Mestalla tornà a parlar ahir, i ho va fer amb contundència.



Només amb 2.689 espectadors a les grades del vell Mestalla va quedar clar que a la parella Lim i Murthy no els serà possible seure a la Llotja. I això en un partit en el que el València marcà al minut 3, i que abans de fer-se la mitja hora de joc el marcador ja senyalava un 3-0. 

Costa de creure que el València tinga una gerència tan d’esquenes a l’afició. Costa de creure. 

Haurien pogut entrar cinc mil aficionats, pagant eh, pagant. Què van fer Lim i Murthy? Doncs posar les entrades més cares que mai. Per què? Com és possible? Quin era l’objectiu? Ingressar uns pocs milers d’euros? No, l’objectiu és que quedara clar qui mana. 

Està clar que Lim és d’aquells de “La matí perquè era meua”, o del “meua o de ningú”. És un sàtrapa abusador que va voler castigar l’afició per la manifestació de la setmana passada. Que van guanyar Lim i Murthy? Res, tret de fer sentir qui és el propietari. Qui va ser perjudicat? Doncs l’equip, que tant ha trobat a faltar el suport dels aficionats durant els 442 dies que han jugat sense públic. 

L’Eibar de Mendilibar venia amb cara de mort a Mestalla i, efectivament, va eixir degollat. Van marxar cap a Euskadi com a equip de segona divisió per a la propera temporada. Els xicots de Voro no els van deixar opció. En mitja hora havien fet tres gols entre Soler i Guedes, i els bascos controlaven la pilota però no mossegaven. 

Mendilibar s’havia enganyat i va rectificar, tot traguent al camp Bryan i Enrich, dos hòmens que haurien d’haver jugat d’inici pel com van activar l’equip basc. Aviat retallà distàncies l’andalús i el menorquí va estavellar una pilota al pal. Tot i amb això, a poc de començar la segona part, Guedes va posar el definitiu 4-1 al marcador en rematar una pilota perfecta servida des del costat dret per Maxi Gómez. Dos gols del portugués i dos de Soler, una parella que ha acabat la temporada en plena forma. 

Les dues mil sis-centes vuitanta nou veus que acompanyaren el València en el darrer partit de la temporada a casa no es van cansar de corejar els càntics habituals. En especial aquell que diu “Mestalla es pregunta”. La resposta és la de la seua afició: “Som la força del València”. 

A Lim i Murthy, clar, això els resultarà naïf, ingenu, infantiloide. Però s’enganyen. La bona qüestió és què, encara que han passat anys per ací, encara no han entés res. No han entés res de res. Sols veuen la part material, l’empresarial, l’econòmica. No han entés que el futbol, encara més en equips com el València, és molt més que negoci, amortitzacions i beneficis. Serà naïf, serà. Però no n’hi ha més cera que la que crema. 

Mestalla tornà a parlar ahir, i ho va fer amb contundència: LIM GO HOME.