5/23/2021

El València finalitzà a Osca una temporada mediocre, que acaba en el lloc 13é, i amb un campió que l’ha doblat en punts.


Peter Lim i la seua quadrilla han aconseguit empitjorar més encara els seus registres: que el València haja realitzat una de les pitjors temporades de la seua història, i que l’equip de Mestalla ja sume tres de les cinc més dolentes del Club en els 103 anys de vida sota la seua direcció. 

El València entrenat per Javi Gracia va ser un desastre d’equip, i va haver de tornar Voro González per a evitar el pou negre de la segona divisió. L’equip que havia aconseguit sumar 36 punts (de 102 possibles) en 34 partits amb el navarrés, ha sumat 7 (de 12 possibles) en els 4 que ha estat dirigit pel de L’Alcúdia. 

Comptat i debatut, el València ha quedat en la posició tretzena, amb 10 partits guanyats, 13 empatats i amb 15 derrotes. No ha aconseguit sumar dues victòries consecutives i, el que és pitjor, n’ha rebut més gols dels que ha marcat, tot i que ha marcat prou. 

El València ha aconseguit 50 dianes aquesta temporada, i és el vuité equip més realitzador. De fet, els que han marcat més són els vuit primers de la classificació (empatat amb el Betis). En canvi, és el 10é equip al que li han foradat la porteria en més ocasions, sis dels quals han quedat per sota en la classificació final. Una dada més: l’equip que ha quedat l’últim, l’Eibar, sols ha encaixat dos gols més que el València, i això que a Mestalla fa una setmana va rebre quatre. Unes xifres que posen negre sobre blanc una evidència: el València ha perdut una de les característiques del seu genoma: la fortalesa defensiva. 

Això és el que Voro ha aconseguit corregir en els quatre partits que ha estat a la banqueta: l’equip ha marcat 7 gols i sols n’ha rebut 2 (Sevilla i Eibar). El de l’Alcúdia ha jugat amb 5 defenses, i l’equip ha posat el forrellat a la porteria amb Cillessen jugant a bon nivell. Ahir, per exemple, a L’Alcoraz, va sostindre a l’equip davant un Osca que estava jugant-se la vida... i la perdé.

Els números de la classificació són paorosos per al València, especialment si els comparem amb els dels equips amb els que històricament ha competit. L’Atlètic de Madrid ha quedat campió, amb justícia, i ha doblat els punts obtinguts pels de Mestalla: 86 contra 43!!! El Reial Madrid li n’ha tret 41, 36 el Barça i 31 el Sevilla. Quasi res! El Vila-real, que ha marcat la ratlla dels equips europeus li n’ha tret 15 punts d’avantatge. Per darrere, el València ha quedat a 9 punts del descens, precisament els de l’Osca al que ahir no va aconseguir vèncer.

Altres apunts menys importants però significatius: El València ha perdut els dos partits amb l’Atlètic de Madrid (1-4 gols en el global), va guanyar i va perdre amb el Reial Madrid (4-3 gols en el global), va empatar i va perdre amb el Barça (4-5 gols en el global) i ha perdut els dos partits amb el Sevilla (0-2 gols en el global).

En conclusió una temporada entre penosa i mediocre, que ha estat un calvari per a jugadors i afició, mentre que el de Singapur continua a la seua. Penosa perquè el València i la seua història no quadren amb el que s’ha vist al llarg de la Lliga que ara ha finalitzat. Mediocre en tants partits com, per exemple, el d’ahir. 

A Osca, el València va eixir en “Modo Voro”, dues línies de cinc i quatre, juntets i a resistir. Clar i, a ser possible, aprofitar el contracop o les pilotes parades per a sumar al marcador. Ahir el València va tardar minuts i minuts en passar del mig del camp. Semblava mentida, però la pilota no va creuar la línia fins al minut 10, i és que els de Pacheta escanyaven de valent. 

Rafa Mir (sembla que un objectiu d’incorporació per a la temporada vinent) i Sandro van ser un perill constant. Quant al segon, un mal de cap per a Correia i Paulista, va fer falta que els pals ajudaren Cillessen en dues ocasions. El neerlandés, amb tot, va ser un dels destacats de la partida. Amb Kang In, que no va parar d’intentar desbordar els seus defensors, i els va obligar a un esforç important per subjectar-lo. Guedes també va donar mostres del que val, però ahir no va tindre l’efectivitat d’altres dies. 

Bé, la bona qüestió és que la temporada ha acabat. Ja es parla que Bordalás serà el nou entrenador. Una notícia que, després la temporada decebedora del Getafe, tampoc és per a tirar coets. El problema és que Lim, Murthy i la seua colla tornen a començar la casa per la teulada. I així no anirem enlloc. Tant de bon ens enganyem.