8/12/2017

Senyores i cavallers: va a començar, de nou, el somni a Mestalla.


Ja estem a les portes de la nova temporada, una setmana curta ens separa de l’inici de la Lliga 2017-2018, i a Mestalla la faena encara està per fer. La realitat econòmica del Club i la complexitat del mercat de jugadors explica que a poques hores de rebre a Las Palmas, Marcelino, el nou i esperançador tècnic blanc i negre, no compte amb la tropa que necessita per a afrontar el repte de reviscolar el València CF, tan devaluat les dues darreres temporades.

Anit a Mestalla, en un partit contra l’Atalanta italià, els de casa van anar de menys a més i una altra vegada a menys. Els primers quinze minuts van ser de descontrol quasi total, després de l’empat de Vezo –amb un centre dels que són mig gol de Parejo- l’equip es va vindre amunt però durant la resta de la primera part i la meitat de la segona no va saber convertir el seu joc –en alguns moments brillant- en gols. I ja sabem que si no parques no guanyes; inclús, pots perdre. Això va ser el que va passar: en plena fase de desconcert pels canvis i el cansament, els italians van rematar una altra pilota parada, la segona errada defensiva davant l’execució d’una falta pels italians.

No es va poder guanyar el Trofeu Taronja d’enguany. Bé, la cosa no passa de ser un petit disgust. El València va donar una bona imatge durant la major part del partit, i alguns jugadors van demostrar que són homes clau del nou projecte (Parejo, Montoya, Soler, Gayà), altres són promesa per la que cal apostar (Jaume, Lato, Nacho Gil) i s’espera més de xicots com Cancelo, Zaza o Mina. En qualsevol cas, anit tornà a quedar claríssim que calen reforços. Ja sabem que cal millorar el centre de la defensa, que sí o sí és necessari un mig centre defensiu i, també, seria un desastre oblidar-ho, és imprescindible un home amb gol.

Zaza lluità com sempre, Rodrigo evidencià qualitat, però cap dels dos va ser capaç d’embocar la pilota en dues ocasions que van tindre, dues ocasions d’aquelles que un home amb gol no falla ni en la Play Station.

Mateu Alemany ha dit que arribaran potser quatre incorporacions. Marcelino ho ha dit igualment. Se sap que les converses estan avançades, se n’ha parlat de noms, però cal materialitzar-los. Las Palmas, Reial Madrid, Atlético de Madrid i Llevant són les quatre primeres cites de la temporada, i si les incorporacions no es produeixen a temps, patirem bona cosa.

Anit, a la cerimònia de presentació, l’afició present a Mestalla –que en bona mesura no és l’habitual- va festejar fonamentalment els xicots de casa: Jaume, Lato, Gayà, Soler, però també va rebre amb entusiasme Parejo. El madrileny, sembla, ha decidit donar un pas avant amb la confiança que en ell diposita Marcelino García Toral. Serà una de les aportacions més decisives de la plantilla.